Pāriet uz saturu
5% atlaide pirmajiem pirkumiem, kods: pirmareize
5% atlaide pirmajiem pirkumiem, kods: pirmareize
DAUGKARTINIAI PREZERVATYVAI – NAUJOVĖ, BET AR SAUGI? - Aistra

ATKĀRTOTI LIETOJAMI prezervatīvi IR JAUNI, BET VAI DROŠI?

Mūsdienās tirgū var atrast diezgan daudz dažādu šo "nelietojamo" prezervatīvu.

Kas ir atkārtoti lietojami prezervatīvi?

Atkārtoti lietojamie prezervatīvi ir salīdzinoši jauns prezervatīvu veids, kas atšķiras no citiem prezervatīvu veidiem ar to, ka pēc dzimumakta šos aizsarglīdzekļus var mazgāt un atkārtoti izmantot neierobežotu skaitu reižu.

No kādiem materiāliem ir izgatavoti atkārtoti lietojami prezervatīvi?

Pretēji prezervatīviem, pie kuriem mēs jau esam pieraduši , atkārtoti lietojamie prezervatīvi nav izgatavoti no lateksa, poliuretāna vai poliizoprēna. Šo prezervatīvu izgatavošanai tiek izmantots mīksts silikons.

Kādas ir atkārtoti lietojamo prezervatīvu īpašības?

Atkārtoti lietojamie prezervatīvi tiek raksturoti kā plāni, elastīgi, netoksiski prezervatīvi, kuriem nav nepieciešama apkope, ti, tie ir tikai jānomazgā pēc lietošanas, un tie droši aizsargā pret nevēlamu grūtniecību un slimībām. Šie aizsardzības pasākumi arī aizsargā vidi, samazinot radīto atkritumu daudzumu. Protams, ir arī cits viedoklis. Ir cilvēki, kuri uzskata, ka atkārtoti lietojamus prezervatīvus nevajadzētu lietot, jo tie, tāpat kā, piemēram, tamponi, ir produkts, ko var lietot tikai vienu reizi. Pēc šī viedokļa atbalstītāju domām, atkārtoti lietojamu prezervatīvu lietošana ir diezgan pretīga un nehigiēniska: vienmēr pastāv iespēja, ka šis prezervatīvs tiks slikti izmazgāts, kas kļūs par infekcijas izraisītāju. Pēc daudzu prezervatīvu pretinieku domām, šie prezervatīvi vairāk kalpo kā stimulanti, nevis kā uzticams aizsardzības līdzeklis pret nevēlamu grūtniecību un seksuāli transmisīvām slimībām.
Atkārtoti lietojamie prezervatīvi parasti ir "apklāti" ar dažādiem punktiem, pumpiņām, rievām utt., tāpēc to lietošana dzimumakta laikā ļauj papildus stimulēt sievieti. Šīs aizsargierīces ir dažādu izmēru, tāpēc vīriešiem nav grūti atrast to, kas vislabāk atbilst viņu individuālajām vajadzībām.
Spēcīgajam dzimumam patīk atkārtoti lietojami prezervatīvi, jo tie ir paredzēti, lai, lietojot tos, dzimumloceklis izskatītos lielāks. Turklāt silikons ir nedaudz biezāks, tāpēc vīrieši ir nedaudz “desensibilizēti”, kā rezultātā dzimumakts var ilgt ilgāk.

Kā tīrīt atkārtoti lietojamus prezervatīvus?

Atkārtoti lietojamiem prezervatīviem nav nepieciešama apkope. Šie prezervatīvi pēc lietošanas ir jāizmazgā. Šim nolūkam ir lieliski piemērots vienkāršs ūdens, kas uzsildīts līdz 40 grādiem pēc Celsija. Noslaukiet izmazgāto aizsargierīci un droši nolieciet to nākamajai reizei.

Vai atkārtoti lietojami prezervatīvi ir droši lietojami?

Silikons, no kura izgatavoti atkārtoti lietojami prezervatīvi, nav toksisks. Tas nesatur vielas, kas var kaitēt cilvēka veselībai. Kā materiāls silikons ir ļoti mīksts, tāpēc no tā izgatavotās aizsargierīces nekaitē pāriem, kas bauda seksu. Grūti pateikt, cik uzticams ir šis aizsardzības līdzeklis, lai aizsargātu pret seksuāli transmisīvām slimībām vai grūtniecību, taču aizsardzību pret infekcijām var nodrošināt tikai ļoti rūpīgi mazgājot .

Vai mēs iesakām atkārtoti lietojamus prezervatīvus?

Nē. Atkārtoti lietojami prezervatīvi ir vairāk priekam nekā aizsardzībai. Tie bieži tiek ražoti Ķīnā un neatbilst Eiropas drošības standartiem attiecībā uz prezervatīviem. Kad parastie prezervatīvi maksā santīmus – tas tiešām nav tā vērts, lai riskētu.
Iepriekšējais raksts KĀ DARBOJAS VIBRATORS?
Vēl viens raksts KĀPĒC ES NEJŪTU PRIEKU SEKSA LAIKĀ?

10% papildu atlaide!

Abonējiet Aistra biļetenu un saņemiet 10% atlaidi iepirkumu grozam!